Kim Jong Un, Hava Kuvvetlerini "Yeni Stratejik Askeri Varlıklarla" Donatma Sözü Verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, resmi medyada yayımlanan haberlere göre, ülkenin hava kuvvetlerinin 'yeni stratejik askeri varlıklarla' donatılacağını açıkladı.

 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, resmi medyada yayımlanan haberlere göre, ülkenin hava kuvvetlerinin “yeni stratejik askeri varlıklarla” donatılacağını açıkladı.

Bu açıklama, Hava Kuvvetleri’nin kuruluşunun 80. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cuma günü düzenlenen bir etkinlik sırasında yapıldı. Etkinliğe, halefi olacağına inanılan kızı Kim Ju-ae de katıldı.

Kim Jong Un, konuşmasında detaylara girmeden, “Hava Kuvvetleri’ne yeni stratejik askeri varlıklar sağlanacak ve önemli yeni sorumluluklar verilecek. Hava Kuvvetleri, her türlü düşman casusluğunu ve olası askeri provokasyonları kararlılıkla püskürtmeli ve kontrol altına almalıdır.” ifadelerini kullandı.

Devlet medyası tarafından yayımlanan görüntülerde, Kim ve kızının jet uçaklarının havada manevra yaptığını izledikleri görüldü.

Öte yandan Seul, Kuzey Kore güçlerinin tekrarlanan sınır ihlallerini gerekçe göstererek, askeri sınır hattında iki taraf arasında görüşmeler yapılmasını bu ay önerdi; ancak Pyongyang, bu çağrılara yanıt vermedi.

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae-myung, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pyongyang’ın sınır boyunca üç kat dikenli tel örerek “aşırı önlemler” aldığını belirterek, “Artık ne zaman kazara bir çatışma çıkacağını bilmediğimiz bir noktaya geldik.” uyarısında bulundu.

Lee, ayrıca, “Bütün iletişim hatları kesildi. Her türlü diyaloğu veya iletişimi reddediyorlar ve bu durum son derece tehlikeli.” ifadelerini kullandı.

Kim Jong Kuzey Kore Kim Ju-ae Güney Kore Lee Jae-myung