Sirnak'ta teroristlerle girdigi catismada sehit olan Piyade Er Muhammet Ozbek, son yolculuguna Denizli'de binlerce vatandas tarafindan dua ve goz yaslariyla ugurlandi.
Sehit erin cenazesi dun aksam Sirnak'tan askeri ucakla Cardak Havaalani'na, oradan da 112 Acil Servis ambulansi ile Denizli Asker Hastanesi morguna getirildigi ogrenildi. Bugun Denizli Deliklicinar Yeni Camisi'ne getirilen sehidin cenaze namazi ogle namazina muteakip kilindi.Cenaze torenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yuksel ve Mithat Ekici, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutani ve Garnizon Komutani Tuggeneral Mustafa Ozsoy, Aydin Jandarma Bolge Komutani Tuggeneral Arif Cetin, Denizli Belediye Baskani Nihat Zeybekci, MHP Genel Baskan Yardimcisi Munir Kutluata, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, sehidin yakinlari ve binlerce vatandas katildi.Cenazenin cami avlusuna getirilmesinin ardindan sehidin annesi Halime Erbay, kisa sureli fenalik gecirirken, acili anneye ilk mudahale 112 acil servis gorevlileri tarafindan yapildi. Cenazede metanetini korudugu gozlenen sehit babasi Ramazan Ozbek'e, Vali Erkmen ve askeri erkan taziyelerde bulundu.Denizli Muftusu Mehmet Kose'nin kildirdigi cenaze namazinin ardindan Turk bayragina sarili tabut top arabasina konuldu. Sehit yakinlari, protokol uyeleri ve vatandaslar top arabasiyla birlikte bir sure yurudu.Sehit goturulurken Denizli Ulku Ocaklari Dergi Temsilciligi'ne mensup olduklari ogrenilen bir grup Vali Erkmen, Baskan Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri Ekici ve Yuksel'in bulundugu protokol uyelerine saldiri girisiminde bulundu.Polisin siki guvenlik tedbirlerini asamayan gruptan bazi kisilerin attigi pet siseler asker ve polislere isabet etti. Sehit cenazesinde protestoya katilan kisilerin buyuk bir bolumunun cenaze namazini bile kilmamasi dikkat cekti.Sehit Er'in cenazesi topraga verilmek uzere Cameli ilcesinin Kirazliyayla koyune goturuldu.
Ote yandan, Sirnak'ta dunku terorist saldirida ayagindan ve kalcasindan yaralanan Denizli'nin Saraykoy ilcesinden Tolga Ayhan'in da yogun bakimdan cikarildigi bildirildi.
Habervakti 
















