Yedioth Ahronoth, Turkiye'deki secim kampanyasinda Basbakan Recep Tayyip Erdogan ve CHP Genel Baskani Kemal Kilicdaroglu'nun, "filo oyunu" oynadiklarini savunarak, "Israil, rakipler arasinda bir cesit tokmak oldu" yorumunu yapti
Israil'in onde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth'un, "Israil, Turk siyasi yarisinda piyon oldu" basligiyla yayimladigi haberde Turkiye'de "Basbakan Erdogan ve Muhalefet Lideri Kilicdaroglu, filo konusunda suclama oyunu oynarken secim kampanya isiniyor" diye yazdi. Haberde soyle devam edildi:
"Hem Basbakan Recep Tayyip Erdogan, hem de Muhalefet Lideri Kemal Kilicdaroglu, kampanyalarinda sanki Israil ile Turkiye arasindaki gerilimleri ozellikle kullaniyorlar ve her ikisi Gazze filosuna odaklaniyor. "
-KARSILIKLI SUCLAMALAR-
Haberde Basbakan Erdogan'in, Kilicdaroglu'nu, isledigi "suclar" nedeniyle Israil'e yeterince yuklenmedi diye kinarken, Kilicdaroglu'nun ise, Erdogan'in, ABD'nin, Irak'i isgal edip sivillere karsi suc islerken neden sustugunu sordugu belirtildi.
Kilicdaroglu'nun ayrica, Erdogan'i "filo duzenleyicilerine hareket ozgurlugu verdigi icin elestirirken de Basbakanin Mavi Marmara yolcularinin siddet uygulama niyetlerinin farkinda oldugunu ima ettigi" belirtilen haberde Kilicdadoglu'nun Erdogan'a "milletvekillerini, filoya katilmasini neden onledin" sorusunu da yonelttigine dikkat cekti.
habervakti
















