Madenciliği ileri teknolojiyle yapan ülkeler incelenecek
Başbakan Erdoğan, "Bakanlarımıza madenciliği en ileri teknolojiyle yapan ülkeleri inceleme talimatı verdim" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Soma'daki kazanın hemen ardından 'Somali'yi bırak, Soma'ya bak' diye insanlık dışı, insaf dışı, izan dışı ifadeler kullananlar oldu. Bizim Bosna Hersek'teki, Sırbistan'daki sel faciasına yardım göndermemizden, el uzatmamızdan rahatsızlık duyanlar çıktı. Elhamdülillah artık 12 yıl önceki Türkiye yok. Hem kendi afetleriyle mücadele ederken öbür tarafta Bosna'ya, Sırbistan'a da elini uzatabilecek güçte olan bir Türkiye var. Biz bunu birçok yönleriyle ele alabilecek güce, anlayışa sahibiz. Ama bunların anlayışı nasıl bir anlayıştır Allah aşkına? Bu nasıl bir ufuksuzluktur, nasıl bir vicdansızlık, nasıl bir insafsızlıktır?" dedi.
Erdoğan, ("Somali'yi bırak, Soma'ya bak" ifadeleri) "Ellerinde akıllı telefonlarıyla attıkları tweetlerle ahkam keserler, yalan söylerler, provokasyon yaparlar. Yaptıkları bu. Emin olun eğer Twitter'da gündem listesine girmiyorsa hiçbir mesele bunlar için anlam ifade etmez. Orada gündeme gelen konular hakkında da 140 karakterde mesaj yazınca kendilerini dünyayı kurtaran adam gibi bunlar görmeye başlarlar" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, "Bakanlarımıza madenciliği en ileri teknolojiyle yapan ülkeleri inceleme talimatı verdim" diye konuştu.
AA