ABD'den DAEŞ destekçilerine yaptırım kararı

ABD Dışişleri ve Hazine bakanlıkları, DAEŞ'e destek sağladıkları gerekçesiyle 35 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulayacak

ABD Dışişleri ve Hazine bakanlıkları, DAEŞ'e destek sağladıkları gerekçesiyle 35 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulayacak
ABD Dışişleri ve Hazine bakanlıkları, DAEŞ'e destek sağladıkları gerekçesiyle 35 kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldı.
Bakanlıklardan yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ'le mücadele kapsamında alınan yaptırım kararlarının, terör örgütünün finansal kaynaklara erişimini kesmeyi amaçladığı belirtildi.
Yaptırım uygulanmasına karar verilen kişilerden bir çoğunun Irak ve Suriye sınırları dışında ikamet etmesi ve aralarında İngiltere, Fransa ve Rusya vatandaşlarının da olması dikkati çekti.
Örgütün uluslararası bağlantılarının boyutunu ortaya koyan yaptırım listesindeki isimler şöyle:
Hasan al-Salahayn Salih al-Sha'ari, Ali Musa al-Shawakh, Tarad Mohammad Aljarba, Morad Laaboudi, Mu'tassim Yahya 'Ali al-Rumaysh, Mounir Ben Dhaou Ben Brahim Ben Helal, Sami Jasim Muhammad al-Jaburi, Tuah Febriwansyah, Muhammad Sholeh Ibrahim, Nasir Muhammad 'Awad al-Ghidani al-Harbi, Hafiz Saeed Khan, Muwaffaq Mustafa Muhammad al-Karmush, Bajro Ikanovic, Aqsa Mahmood and Omar Hussain, Rustam Aselderov, Emilie Konig, Peter Cherif, Boubaker Hakim, Maxime Hauchard, Tarkhan Ismailovich Gaziyev, Shamil Izmaylov, Nasser Muthana, Sally Jones, Gulmurod Khalimov.
ABD Dişişleri Bakanlığı, ayrıca DAEŞ'in Kafkaslar, Endonezya, Cezayir, Horasan ve Sina bölgelerindeki kollarına da yaptırım kararı aldı.
Yaptırımlar çerçevesinde, bu kişi ve kuruluşların ABD'de bulunan mal varlıkları dondurulurken, Amerikalılarla tüm ticari ilişkileri yasaklandı.
AA