Hartum'da protestolar devam ediyor

Sudan 'da bir aydır süregelen eylemlerin en şiddetlisi dün Hartum Üniversitesi'nde gerçekleşti. Göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Sudan 'da bir aydır süregelen eylemlerin en şiddetlisi dün Hartum Üniversitesi'nde gerçekleşti. Göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgide eylemcilerin 100 kişiden fazla olduğu söylendi. Göstericilerin poliste taş attığı eylemde, polis göstericilere biber gazıyla karşılık verdi.Öğrencilerden birçoğunun gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltına alınanların içinde doktorların, gazetecilerin ve bazı muhalif parti üyelerinin olduğu bildirildi. Uluslararası Af Örgütü'nün verdiği bilgilere göre Hartum Bölgesi'nde şu zamana kadar yaklaşık 1000 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

16 Haziran'da Hartum Üniversitesinde öğrencilerin başlattığı gösteriler hala devam ederken halkın vw muhalif partilerin desteği büyüyor.

Protestocular 23 yıllık Beşir döneminin sonlanmasını ve ülkedeki mali baskının bitmesini istiyorlar.

dunyabulteni