228 kisinin oldugu kazayi sorusturan Fransiz kurumu BAE aciklamasinda, ucagin dususe gectigi anlarda kaptan pilotun dinlendigini ve 9 dakikadir kokpitte olmadigini belirtti.
- Karakutudan elde edilen ilk bilgilere gore kaptan pilot Marc Dubois kokpitte olmadigi icin ucagin kontrolu 2 yardimci pilottaydi.
- 2 saat 30 dakika boyunca sorunsuz devam eden ucustan sonra turbulansa girmek istemeyen pilotlar ucagi biraz sola kirdi.
- Bundan tam 2 dakika sonra otomatik pilot devredisi kaldi, hiz gostergelerinde buyuk bir dusus oldu, ?motor durdu? ikazi otmeye basladi.
- Hiz gostergelerinde tutarsizlik oldugunu fark eden iki yardimci pilot ucagi kontrol etmeye calisti fakat basarili olamadi.
- Kaptan pilot bu durum uzerine yaklasik 1 dakika sonra kokpite geri dondu ancak o da ucagin kontrolunu saglayamadi. Bir sure sonra motor ikazi durdu.
- Yardimci pilotlardan biri ?Hiz gostergeleri calismiyor? dedi. BEA?nin aciklamasina gore motorlar son ana kadar calismaya ve pilotlarin verdigi komutlara gore hareket etmeye devam etti.
- Karakutudaki son kayda gore ucak saatte 200 km hizla, dik bir aciyla ve kuyrugu uzerine okyanusa daldi.
- Kara kutudan elde edilen ilk verileri aciklayan BAE, ucagin kesin dusus sebebinin henuz belirlenemediginin altini cizdi
habervakti

















