Suriye ordusunun ve guvenlik guclerinin halka yonelik saldirilari devam ediyor. Suriye ordusunun bugun duzenledigi saldirilarda 11 kisi oldu, onlarca kisi de yaralandi. Suriye guvenlik guclerinin Humus kentine karadan ve havadan saldiri duzenledigi belirtildi.
Gorgu sahidleri, "Humus'ta bir bayram sabahi yer altimizda hareket ediyor, Islam dunyasi neden bu zalim rejimi durdurmuyor" diye cagrida bulundu. Suriye ordusunun saldirisinda aralarindan cocuklarin da bulundugu 11 kisinin oldugunu belirten gorgu sahidleri, onlarca kisinin yaralandigi ve tedavi icin hastanelere goturulemedigini kaydetti.
Ulkenin orta kesimlerinde yer alan Humus kentinin Bab Amro bolgesi agirlikli olmak uzere, rejim guclerinin ulke genelindeki saldirilari sonucu onlarca kisinin olduruldugu belirtiliyor.
Humus'da Reuters muhabirine konusan aktivist Samer ?Tank bombardimani sonucu neredeyse butun binalar yikilmis durumda. Ekmek bulmak gittikce imkansiz hale geliyor? dedi.
BM verilerine gore Mart ayinda baslayan isyandan bu yana, Esad guclerinin saldirilari sonucu 5 bin kisinin olduruldugu belirtiliyor.
timeturk
Ortadoğu
06 Kasım 2011 - 13:29
Suriye Bayramda 11 insani kurban etti
Suriye ordusu Kurban Bayramina ragmen sivillere yonelik saldirilarina devam ediyor. Bayram namazindan oglen namazina kadar olenlerin sayisi 11'e vardi
Ortadoğu
06 Kasım 2011 - 13:29
İlginizi Çekebilir















