Peres, ozel bir Israil televizyon kanalina yaptigi aciklamada, ''Iran'i izleyen bircok ulkenin istihbarat servisleri endiseleniyor ve yoneticilerini Iran'in bir atom silahi elde etmeye hazir oldugu yonunde uyariyor. Yukumluluklerini yerine getirmeleri icin bu ulkelere bakmak gerek. Yapilmasi gereken bu ve uzun bir secenek listesi var'' diye konustu.
UAEK'nin sali gunu yayimlanmasi beklenen raporu oncesinde Israil Disisleri Bakani Avigdor Lieberman da raporun tum suphelerin otesinde Iran'in nukleer programinin askeri hedeflerini ortaya koymasini umdugunu belirterek, Iran'a karsi yeni bir dizi uluslararasi ambargo uygulanmasini bekledigini soyledi.
Israil'in Haaretz gazetesi de UAEK raporunun Israil hukumeti uzerinde ''karar almayi saglayici bir etki'' yaratacagini yazdi.
Israil medyasina sizan haberlere gore, Iran'in nukleer tesislerine yonelik onleyici bir operasyon duzenlenmesi fikri giderek daha cok konusulurken, bu konu Binyamin Netanyahu kabinesinde gorus ayriligi yaratiyor.
AA
Dünya
06 Kasım 2011 - 20:43
Peres'ten Iran'a operasyon uyarisi
Israil Cumhurbaskani Simon Peres, Tahran'in nukleer programiyla ilgili Uluslararasi Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) raporunun yayinlanmasi oncesinde, Iran'a yonelik bir operasyonun ''giderek daha muhtemel gorundugunu'' soyledi. Peres, ozel bir Israil televizyon kanalina yaptigi aciklamada, ''Iran'i izleyen bircok ulkenin istihbarat servisleri endiseleniyor ve yoneticilerini Iran'in bir atom silahi elde etmeye hazir oldugu yonunde uyariyor
Dünya
06 Kasım 2011 - 20:43
İlginizi Çekebilir
















