Libya'nin Nijerya sinirindan gelen haberlere gore, Libya ordusuna ait bir konvoy Nijerya'nin Agadez kentine girdi.
Nijerya ve Fransiz kaynaklara gore, 200-250 askeri aractan olusan Libya askeri konvoyu, ulkeye, Cezayir uzerinden girdi.
Fransiz ve Nijerya kaynaklari, Muammer Kaddafi'nin Libya'dan Nijerya'ya gitmek icin gizlice anlastigini ileri suruldu.
Kaddafi'nin Nijerya'dan, kendisine siginma hakki taniyan Burkino Faso'ya gidebilecegi de iddia edildi.
Ortaya atlan bir diger iddia ise Fransa'nin, yeni Libya yonetimiyle Kaddafi arasinda bir uzlasi saglamis olabilecegi yonunde.'KADDAFI COK IYI VE LIBYA'DA'Kaddafi'nin sozcusu Musa Ibrahim ise merkezi Sam'da bulunan Arrai televizyonuna yaptigi aciklamada, Kaddafi'nin saglik durumunun cok iyi oldugunu, ulkeyi savunmaya hazirlandigini ve Libya'nin olene ya da zafer kazanilana dek savunulacagini soyledi.
Ibrahim, Muammer Kaddafi'nin ogullarinin ulkeyi savunma ve Libya icin kendini feda etme rolunu ustlendigini belirtti.
Ajanslar
Dünya
06 Eylül 2011 - 09:03
Muammer Kaddafi, Nijerya'da
Kaddafi gucleri yanlisi buyuk bir askeri konvoy, siniri asarak Nijerya'ya gecti. Nerede oldugu bilinmeyen Muammer Kaddafi'nin de bu konvoyda olabilecegi iddia edildi
Dünya
06 Eylül 2011 - 09:03
İlginizi Çekebilir
















