Suriye'den bugun Hatay'a gecen generallerin sayisinin dorde ciktigi ogrenildi.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere gore, guvenlik guclerinin orantisiz guc kullanmasi ve katliamlarin artmasini gerekce gosteren 7 yuksek rutbeli asker, muhaliflerin safina gecti. Askerlerle birlikte 234 Suriyeli farkli noktalardan Turkiye'ye sigindi.
Suriye Ordusundan ayrilan 4 generalle, 2'si albay, 1'i yarbay 3 subayin Hatay'a gectigi bilgisi alindi.
Sam, Humus ve Lazkiye sehirlerinde gorev yaptigi ogrenilen generallerin gun icinde kamuoyuna aciklama yapmasi bekleniyor.
Reyhanli Kaymakami Yusuf Guler de ulkelerindeki karisikliktan kacan ve aralarinda iki generalle bir albay, bir astsubay ve bir bascavusun bulundugu 234 kisinin Reyhanli'ya geldigini aciklamisti.
Kaymakam Guler, AA muhabirine yaptigi aciklamada, Suriye'de yasanan ic karisiklik nedeniyle Turkiye'ye siginmak isteyen Suriyeli sayisinda son gunlerde artis oldugunu belirtmis, ilceye bagli Bukulmez, Kusakli ve Kavalcik koyleri sinirindan Turkiye'ye giris yapan Suriyelilerin ilcedeki cadir kentlere yerlestirildigini kaydetmisti.
Suriyeli Tuggeneral Adnan Kasim Ferzat gecen hafta internet uzerinden Suriye ordusundan ayrildigini ve kendisine bagli olan askerlerle birlikte Ozgur Suriye Ordusu'na katildigini duyurmus, Petrol ve Maden Bakani Yardimcisi Abdul Husamettin de dun gorevinden istifa ettigini aciklamisti.
zaman
















