Suriye'de yasanan gelismeler de Ingiliz gazetelerinde genis yer buluyor bugun.Guardian gazetesinde Ian Black imzali analizde, "kanli kriz buyudukce umutlar Birlesmis Milletler'e baglandi" ifadesi var. Black yazisinda ozetle su goruslere yer veriyor.
"Hafta sonunda meydana gelen siddet olaylarinin isiginda, Suriye krizinde gozler, Arap ulkeleri ve Bati'nin Cumhurbaskani Besar Esad'i gorevden ayrilmaya ikna etmeye calistigi Birlesmis Milletler Guvenlik Konseyi'ne cevriliyor. Son birkac gunde BBC, CNN ve diger haber kanallarinin kaydettigi goruntuler Esad rejiminin icinde bulundugu sikintiyi ve muhaliflerin kararliligini acikca ortaya koyuyor. Arap Birligi gozlemcilerinin gorevinin askiya alinmasi ardindan Esad rejiminin korktugu basina geliyor. Kriz uluslararasi bir boyuta tasiniyor."Times gazetesi ise, "Suriye'yi ic savastan kurtarma sansi" baslikli analizinde, yaklasik bir yildir kenarda bekleyen uluslararasi toplumun sonunda hareketlendigini belirtiyor. "Suriye icinde ve disinda, rejimin bu haliyle devam edemeyecegi genel kabul goruyor" gorusune yer veren gazete, dis dunyanin Suriye'ye yardim etmesi icin iki yol oldugu yorumunu yapiyor.
"Ilki, birilerinin Besar Esad'a gercekleri anlatmasi. Belki bu ust duzey bir muzakereci olabilir. Bu is icin, ornegin, Kosova'da baris anlasmasini saglayan Rus diplomat Viktor Cernomirdin iyi bir aday olabilir. Diger yol ise, Arap Birligi ulkeleri ve Turkiye'nin asker
Ortadoğu
30 Ocak 2012 - 09:10
Esad'in korktugu basina geliyor
Guardian gazetesinde Ian Black imzali analizde, 'Suriye'de kanli kriz buyudukce umutlar Birlesmis Milletler'e baglandi' ifadesi var. Suriye'de yasanan gelismeler de Ingiliz gazetelerinde genis yer buluyor bugun
Ortadoğu
30 Ocak 2012 - 09:10
İlginizi Çekebilir
















