Ahmed el Tayyib "Oluye eziyet vermek gayri muslim ve hayvan bile olsa haramdir. Bu ahlak disi bir davranistir, kabul edilemez" dedi.
Yaklasik 30 yil aradan sonra Musluman Kardesler Mursidi Muhammed Bedii ve El Ezher Seyhi Ahmed el Tayyib, El Ezher Universitesinde bir araya geldi. Gorusmede eski Musluman Kardesler Mursidi Muhammed Mehdi Akif de hazir bulundu.
Gorusmeden sonra basin aciklamasi yapan El Ezher Seyhi Ahmed el Tayyib, universitesinin yarisina yakinin Musluman Kardesler'den olustugunu ifade etti. Ulkedeki beklenti dogrultusunda bir araya geldiklerini ifade eden Tayyib, Bin Ladin'in oldurulmesi ile ilgili bir soruya, "Bu, Islam dunyasi icin onemli bir olay. Bin Ladin'i oldurmekle Ortadogu ve Islam dunyasinda teror sona ermedi. Terorun gercek sebepleri dogu degil, batidir. Bolgede zalim ve saldirgan bir Israil'in olmasi ve Israil'in bolgeyi kontrol etmesi terorun birinci sebebidir" diye cevap verdi.
Bin Ladin'in cesedinin denize atilmasi konusunda ise Tayyib, "Oluye eziyet vermek gayri muslim ve hayvan bile olsa haramdir. Bu ahlak disi bir davranistir, kabul edilemez. Oluye saygi, Islam fikhinda yasayan insana saygi ile aynidir. Olu, hayatta olan insanin eziyet cektigi seylerden eziyet ceker. Islam fikhi, medeniyet fikhidir. Islam sistemi, medeniyet sistemidir. Oluyu denize atmak ve buna benzer uygulamalar ahlaki curumdur, suctur. Islam, bu tur uygulamalardan, boyle seylere yeltenen medeniyetlerden beridir, uzaktir" dedi.
IHA
Ortadoğu
03 Mayıs 2011 - 23:44
El Ezher ABD'yi sert bir dille kinadi
El Ezher Universitesi Seyhi Ahmed el Tayyib, Usame bin Ladin'in cesedinin denize atilmasi konusunda, ABD'yi sert sozlerle kinadi.
Ortadoğu
03 Mayıs 2011 - 23:44
İlginizi Çekebilir















