Versace, Hugo Boss, Armani gibi dunyanin onde gelen markalarina kumas tedarik eden Turk sirketleri, bu markalarin magazalarinda satilan urunlerde kendi etiketlerini kullandirmak icin dugmeye basti. Uluslararasi arenada bir tekstil koprusu olmasi planlanan Textbridge Fuari'na ilk kez katilan Sanko Holding'in lokomotif sirketlerinden Isko'nun Pazarlama Sorumlusu Banu Yenici, "Son 2 yildir marka yatirimina basladik. Italyan Haikure pantolon markasi artik etiketlerinde bizim ismimizi kullanacak. Diesel markasi da oyle. Cunku bu sirketlere inovasyonu biz veriyoruz." dedi. Sirket denim uretiminde 400 milyon dolarlik ciro ile Turkiye'nin en onde gelen firmasi durumunda.
Lacoste, Escada gibi sirketlerle calisan Anteks yoneticilerinden Ali Gulser, uretimin yuzde 95'ini ihrac ettiklerini ifade etti. Ic pazarda ve yurtdisinda marka bilinilirligini artirmak icin her yil inovasyona 2 milyon dolar yatirim yaptiklarini belirten Gulser, bu sayede gecen yili yuzde 20 buyume ve 100 milyon dolar ciro ile kapattiklarini kaydetti. Altinyildiz da ozellikle komsu ulkelerde bilinilirligini artirmak icin ciddi bir reklam butcesi planladi. Altinyildiz Ic Pazar ve Amerika Satis Direktoru Onur Guner, "Turkiye'deki reklam harcamalarinin en az yarisi kadar komsu ulkelerde tanitim yapmak icin butce ayirdik." dedi. 2011'i 100 milyon dolar ciro ile kapatan sirketler arasinda bulunan Yunsa da yurticinde ilk kez bir fuara katilarak raflarda daha fazla yer almayi planliyor. Armani ve Hugo Boss'a kumas ureten Yunsa'nin Pazarlama Muduru Serhat Oduk, bu yil Uzakdogu ve Brezilya'da buyume planladiklarini ve 14 milyon metre kumas uretmeyi hedeflediklerini soyledi.
Textbridge Fuari'ni CNR ile birlikte organize eden Uludag Tekstil Ihracatcilari Birligi (UTIB) Yonetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, gecen yil 60 civarinda olan katilimci sayisinin su an 150'ye ulastigini soyledi. Artan talep sebebi ile gecen yil tek salonda yapilan fuar, bu yil iki salona cikti. 30 Agustos-1 Eylul tarihlerinde ucuncusunu duzenleyecekleri Textbridge Fuari'ni uc salonda gerceklestirecekleri bilgisini veren Burkay, amaclarinin Ortadogu, Kuzey Afrika ve Rusya'nin etrafindaki ulkelerin pazarlarina ulasmak oldugunu dile getirdi.
Zaman
Dünya
09 Mart 2012 - 07:42
Dunya markalari, kumasa 'Made in Turkey' yazacak
Hugo Boss, Armani, Lacoste, Escada gibi unlu markalarin kumasini ureten Turk sirketleri, isimlerinin ve uretimin Turkiye'de olmasinin bilgi olarak tuketiciye ulasmasi icin dugmeye basti. Kumas uretiminde onemli bir bilgi birikimi oldugundan yola cikan sirketler, bu sayede ihracat potansiyellerinin daha da artacagini belirtiyor
Dünya
09 Mart 2012 - 07:42
İlginizi Çekebilir
















