Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kilicdaroglu, "Genel secimlere en hazirlikli parti biziz. Hedefimiz en az yuzde 40 oy" dedi. AK Parti'nin sahil projesini, "AKP sayin bakanlari herhalde tatil yapmak uzere sahillere gonderdi" sozleriyle elestirdi...Kilicdaroglu, Besiktas Secim Koordinasyon Merkezi'nin acilis torenine katildi. Torende konusan Kilicdaroglu, genel secimlere en hazirlikli partinin CHP oldugunu soyledi. Kilicdaroglu, "Projeleri ve hedefi olan tek partiyiz. Butun illerde hazirliklari tamamlayan tek partiyiz. Istanbul'a ozel onem ve agirlik veriyoruz. Arkadaslarimiz butun hazirliklari tamamladi. Istanbul'da yaklasik 120 bin kisiyle secime hazirlaniyoruz. Istanbul Turkiye demek. Turkiye'yi kazanmak istiyorsaniz Istanbul'u kazanacaksiniz" dedi.Kemal Kilicdaroglu, aday listesindeki yerinin degistirilmesine itiraz eden CHP Mersin Milletvekili Ali Riza Ozturk'un, Genel Merkez'e verdigi itiraz dilekcesinin ardindan bu kez listenin duzeltilmesi icin YSK'ya basvurmaya hazirlanmasina iliskin sorulari, "Partinin ic meselesi" diyerek yanitsiz birakti.
AK Parti'nin sahil projesinin sorulmasi uzerine aciklamalarini surduren Kilicdaroglu, sunlari soyledi:
"AKP sayin bakanlari sahillere gondermis. Herhalde tatil yapmak uzere sahillere gonderdi. Sahillerde ben eminim. Cocugu 9 yildir issiz olan bir kadin, o sahilde sayin bakani yakalayacak. 9 yildir cocugum issiz diyecek.
O sorunun yanitini verirlerse oy alirlar, veremezlerse oy alamazlar. Biz, kimseyi otekilestirmeyecegiz. Bu bizim kitabimizda yok. Herkesi kucaklayacagiz ki tek basina iktidar olalim. Ortaya koydugumuz her proje, AKP'ye blok olarak oy verenleri yanimiza cekme projesidir. Onlara guvence verecegiz.
Hedefimiz en az yuzde 40 oy. CHP'nin trendi yukari, AKP'nin ki de asagi dogrudur. CHP varsa herkes icin var. Kimseyi otekilestirmeyecegiz. CHP saga kaydi, sola kaydi diye bir sey yok. Helal sut emmis tum yurttaslarimi CHP catisa altina bekliyorum. Bizim kucagimiz cok buyuk. CHP hem bir cinar, hem bir filiz."
















