En kotusu de halkin evlatlarinin hepsinin kurbani oldugu ic savas donemine girilmesi. Libya'da yasananlar belirli bir sonu olmayan ic savas donemine girdi. Siddete basvurmanin siniri yok. Yakin siyasi cozum ufku da soz konusu degil.
Bu savasta 17 Subat'tan beri binlerce kisi oldu. Bingazi'de gosteriler, degisim talebiyle baslamisti. Degisim talebine Albay Kaddafi'nin tanklari ve ucaklari karsilik verdi, karisikliklarla ve sivil protestolarla mucadelede bilinen baska klasik yontemlere basvurulmadi. Albay, sivil talepleri, sahip oldugu butun silahlari kullandigi bir savasa donusturmeye calisti. Bu durum, dunyayi, savunmasiz sivilleri korumak icin mudahale etmek zorunda birakti. Insanlar yardim istemeye basladilar ve dunya da mudahale etti.
Albay Kaddafi'nin ulkesinde iktidara ve yonetime en layik ismin kendisi oldugunu dusunse dahi siyasi kavgayi halkina yonelik bir asker
Ortadoğu
03 Mayıs 2011 - 22:09
Arap dunyasinin cikmazi
Libya'da savas var. Suriye'de siddet
Ortadoğu
03 Mayıs 2011 - 22:09
İlginizi Çekebilir















