AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Huseyin Celik, "Ergenekonculari getirip listeye koyuyor. Milletin tepesine balyoz indirmeyi planlayanlari getirip listeye koyuyorlar. Biz de mafyanin, cuntanin ve cetelerin kirli camasirlarini ve kirli senaryolarini yazip bunu desifre eden, milletin onune koyan iste Samil Tayyar gibi insanlari aday yapiyoruz" dedi.
Celik, AK Parti Gaziantep milletvekili adaylarinin Grand Otel'de gerceklestirilen tanitim toplantisinda, kendisinden once konusma yapan Samil Tayyar'in bir esprisini anlatti.
Tayyar'in bir espri yaptigini ve kendisi icin "bir numarali" dedigini, kendisinin de "Sen Ergenekon uzmani oldugun icin hep bir numaraya kafayi takmissin" dedigini ifade eden Celik, "Ergenekon'un bir numarasi kim diye simdi yakinda bir kitap yazacak Samil Bey. Ben de Ergenekon'un bir numarasi degilim. Gaziantep milletvekilligi adayligi bir numarasiyim. Onu karistirmayalim dedim" ifadesini kullandi.
Celik, eski CHP Genel Baskani Deniz Baykal'in "Ben Ergenekon'un avukatiyim" dedigini animsatti, bir kisi cinayet islerse onun avukati olabilecegini, ancak avukatin ayni zamanda cinayeti isleyen olamayacagini dile getirdi. Savunma hakkinin kutsal bir hak oldugunu, avukatlik mesleginin de cok onemli oldugunu belirten Celik, soyle konustu:
"Hadi bunu yadirgamayalim. Sonra Sayin Kilicdaroglu simdiki genel baskan hizini alamadi dedi ki: 'Su Ergenekon'u gosterin bana, hani nerede? Ben gidip uye olayim'. Ben de yaptigim basin toplantisinda dedim ki: 'Sayin Kilicdaroglu sen bugune kadar herhangi bir illegal orgutun genel merkezine, tabelasina, telefon numarasina, basili evrakina, kartvizitine rastladin mi?' Simdi mesela El Kaide'nin genel merkezi nerededir? PKK'nin genel merkezi nerededir? Boyle bir sey olabilir mi? Simdi tabii aramizdaki fark su degerli Gaziantepliler. Bakin CHP, MHP cetecileri, en azindan bu sekilde su anda bir ithamla ve iddiayla karsi karsiya olanlari, dava sonuclanmadigi icin ihtiyatli konusmayi tercih ediyorum; cete, mafya cunta, ve darbe suclamasiyla karsi karsiya olanlari ve yakalanip hapse atilmis olan insanlari getirip listesine koyuyor, onemli yerlere koyuyor.
Ergenekonculari getirip listeye koyuyor. Milletin tepesine balyoz indirmeyi planlayanlari getirip listeye koyuyorlar. Biz de mafyanin, cuntanin ve cetelerin kirli camasirlarini ve kirli senaryolarini yazip bunu desifre eden, milletin onune koyan iste Samil Tayyar gibi insanlari aday yapiyoruz. Aramizdaki fark bu iste."
Celik, CHP'nin "baskici yonetiminden bikmis usanmis olan, insanca muamele gormeyen halkin" gercekten, "yeter soz milletindir" dedigini ve 14 Mayis 1950'de CHP'yi bir daha iktidara gelmemek kaydiyla tarihe gomdugunu ifade etti. "Halk, CHP'ye oyle bir sille cekti ki sesi Bagdat'tan duyuldu ve vatandasin parmak izleri 61 senedir CHP'nin suratinda duruyor" diyen Celik, "61 senedir CHP iktidara gelemedi. 1950-2011, iktidara gelemedi CHP. Nicin? Adinizin halk partisi olmasiyla siz halkin partisi olmuyorsunuz" diye konustu.habervakti
Dünya
20 Nisan 2011 - 14:25
AK Partili Celik'ten olay aciklama
G. Antep'te partisinin toplantisina katilan Celik, CHP hakkinda oyle seyler soyledi ki
Dünya
20 Nisan 2011 - 14:25
İlginizi Çekebilir
















