Yaptırım Kılıcı, İsrail'i Eleştiren bir Fransız Basketbolcuyu Hedef Alıyor

Fransa Olimpiyat Komitesi Etik Kurulu, eski Fransız uluslararası basketbolcu Emily Gomez'i "etik ilkeleri ihlal ettiği" gerekçesiyle 2024 Olimpiyat Oyunları Sporcu Komitesi'nden çıkardı.

Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunlarının elçisi Gomez'in adı da İsrail'in işgal politikasını eleştiren bir paylaşımın ardından Olimpiyat Oyunları Sporcular Komitesi'nin internet sitesinde yer alan üye listesinden çıkarıldı.
Gomez, kişisel hesabındaki Instagram platformunda, Fransa topraklarını kapsayan üç renkli bayrağın yavaş yavaş yerini İsrail bayrağına bıraktığı 1947, 1967 ve 2023 yıllarına ait Fransa haritalarının yer aldığı bir gönderiyi şu soruyla paylaştı: “Ne olurdu? bu durumda ne yaparsın?”
Eski milli oyuncu (194 kez) ertesi gün özür dileyip gönderiyi kaldırmasına rağmen, yaygın eleştirilere maruz kaldı ve anti-Semitizmle suçlandı.
Gomez'in Paris 2024 Olimpiyatları elçiliği görevinden alınıp alınmayacağı ve olimpiyatlar kapsamındaki diğer görevlerinden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı önümüzdeki günlerde belirlenecek.
Bu, Fransız mahkemesinin, Nice futbol takımının oyuncusu Cezayirli uluslararası Youssef Atal'ı, Filistin'le dayanışması nedeniyle nefreti kışkırtma suçlamasıyla 8 ay ertelenmiş hapis ve 49.000 dolar para cezasıyla cezalandırma kararıyla örtüşüyor.
 

Emily Gomez basketbolcu Fransa israil eleştiri filistin Paris