Twitter'ın yeni CEO'su, derin reklam endüstrisi bağları olan bir NBCUniversal yöneticisidir.

Elon Musk, Twitter'ın yeni CEO'sunun NBCUniversal'ın reklamcılık sektörüyle derin bağları olan bir yönetici olan Linda Yaccarino olacağını doğruladı. "Twitter'ın yeni CEO'su olarak Linda Yaccarino'yu ağırlamaktan heyecan duyuyorum!" Musk bir Cuma tweet'inde yazdı. Yaccarino'nun "öncelikle ticari operasyonlara odaklanacağını", Musk'ın ise ürün tasarımı ve yeni teknolojiyle yakından bağlantılı kalacağını sözlerine ekledi.

Elon Musk, Twitter'ın yeni CEO'sunun NBCUniversal'ın reklamcılık sektörüyle derin bağları olan bir yönetici olan Linda Yaccarino olacağını doğruladı.

"Twitter'ın yeni CEO'su olarak Linda Yaccarino'yu ağırlamaktan heyecan duyuyorum!" Musk bir Cuma tweet'inde yazdı. Yaccarino'nun "öncelikle ticari operasyonlara odaklanacağını", Musk'ın ise ürün tasarımı ve yeni teknolojiyle yakından bağlantılı kalacağını sözlerine ekledi.

Bu duyurudan önce NBCUniversal Cuma günü yaptığı açıklamada, Yaccarino'nun küresel reklamcılık ve ortaklıklar başkanı olarak görevinden derhal istifa edeceğini söyledi.

Geçen sonbaharda Twitter'ı satın alan ve o zamandan beri Twitter'ı yöneten Musk, uzun süredir X Corp.

Bununla birlikte, çok az kişi Musk'ın kendisini Twitter'daki karar alma sürecinden çıkarmasını bekliyor.

Forrester Research araştırma direktörü Mike Proulx, "Musk, CEO unvanından geri adım atarken, ürün çekimlerini yapmaktan geri adım atmaktan çok uzak" dedi.

Reklam endüstrisinde derin köklere sahip olan Yaccarino, Twitter'ın geleceğinde bir temel taşı olabilir.

Reklamverenleri cezbetmek, Musk ve Twitter için kritik öneme sahip. Birçoğu, sosyal medya platformunu devralmasının ardından ilk aylarda, ortaya çıkan kaosta markalarının zarar görmesinden korkarak kaçtı. Musk, Nisan ayı sonlarında reklamcıların geri döndüğünü söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

Reklam ajansı DiGo'nun kurucusu ve kreatif şefi Mark DiMassimo, Yaccarino'nun Comcast ve NBC'deki reklam satışlarını başarılı bir şekilde entegre edip dijitalleştirdiğini ve farklı platformlarda çapraz satış reklamları geçmişinin, Twitter'ı bir dönüşümden dönüştürmeye çalışan Musk'a çekici gelebileceğini söyledi. sosyal medya şirketini daha büyük bir medya platformuna taşıyın.

Yaccarino, NBCUniversal'da yaklaşık 12 yıl çalıştı ve ekibi 2011'den bu yana 100 milyar dolardan fazla reklam satışı gerçekleştirdi.

LinkedIn'e göre, Yaccarino daha önce NBC'nin reklamcılık ve müşteri ortaklıkları başkanı ve kablolu eğlence ve dijital reklam satışları başkanı olarak görev yaptı. Yaccarino, NBC'deki görevinden önce küresel eğlence şirketi Turner'da neredeyse yirmi yıl çalıştı.

Geçen ay Yaccarino, Musk ile Miami sahnesinde yüzlerce reklamverenin önünde röportaj yaptı.

Elon Musk Linda Yaccarino Twitter