Trump'ın şirketleri, görev süresi boyunca 20 ülkenin hükümetlerinden 60 milyon dolar aldı

Çin hükümeti ve devlete ait işletmeler, Trump'ın 2017-2021 yılları arasındaki görev süresi boyunca New York, Washington ve Las Vegas'taki mülklere ICBC dahil olmak üzere 5,5 milyon ABD doları (yaklaşık 42,9 milyon HK $) harcamakla veya 500 ABD dolarından fazla ödeme yapmakla suçlanıyor.

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'nin Demokrat üyeleri (4'üncü) Perşembe günü, Trump'ın başkan olarak görev yaptığı süre boyunca Çin liderliğindeki 20 yabancı hükümetin mülklere en az 7,8 milyon ABD doları (yaklaşık 6084 ABD doları) harcadığını belirten bir rapor yayınladılar onun adı altında. milyon Hong Kong doları).

Çin hükümeti ve devlete ait işletmeler, Trump'ın 2017-2021 yılları arasındaki görev süresi boyunca New York, Washington ve Las Vegas'taki mülklere ICBC dahil olmak üzere 5,5 milyon ABD doları (yaklaşık 42,9 milyon HK $) harcamakla veya 500 ABD dolarından fazla ödeme yapmakla suçlanıyor. Trump'ın 2016'da seçilmesinden önce, Pekin liderliğiyle bağları olan Hainan Airlines Group, Las Vegas'taki Trump International Hotel'de 14 ay içinde 195.662 $ (yaklaşık 1,53 milyon HK $) harcadı.

Raporda, "Eski Başkan Trump, sahibi olduğu şirketlerin (Pekin'den) bu ödemeleri Kongre'nin izni olmadan kabul etmesiyle Anayasayı ihlal etti" deniyor.

Raporda, Suudi Arabistan hükümeti ve kraliyet ailesinin Trump'ın mülklerine 600.000 dolardan fazla para harcadığına dikkat çekildi. Listedeki diğer ülkeler arasında Katar, Kuveyt, Hindistan vb. yer alıyor.

Trump Organizasyonu: Gelirler ABD Hazine Bakanlığı'na bağışlandı
Trump Örgütü, grubun Trump'ın başkanlığı sırasında elde ettiği tüm yurt dışı kazançlarını gönüllü olarak ABD Hazine Bakanlığı'na bağışladığını ancak şirketin otel ve tesislerindeki "hiç kimsenin üçüncü taraf rezervasyonlarını ifşa etmesini engelleyemeyeceğini" belirten bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada ayrıca Çin Sanayi ve Ticaret Bankası'nın 2008 gibi erken bir tarihte New York'taki Trump Tower ofisi için 20 yıllık bir kira sözleşmesi imzaladığı belirtildi. ABD'deki Çin Büyükelçiliği sözcüsü, Çin hükümetinin ülkedeki şirketlerin yurtdışında faaliyet gösterirken yerel yasa ve kurallara uymasını gerektirdiğini söyledi.

(Wall Street Journal/Financial Times)[Mingpao Haberleri]

trump abd şirketler çin