TOGG şarj ağını örmeye başladı

Elektrikli araç sahiplerine kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, Trugo markasıyla ilk şarj ünitesini Bolu'da kurdu. İstanbul ve Ankara arasındaki en önemli ve en yoğun geçiş noktası olan Bolu'da dördü 180 kW, ikisi 300 kW olmak üzere altı şarj ünitesinin kurulumu tamamlandı. Trugo'nun hedefi 81 ilde 600 noktada 1.000'in üzerinde ünite kurmak.

HABER: OSMAN KUVVET
 
Türkiye’de kullanıcılara kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, Trugo markasıyla ilk şarj ünitesini (DC),­­ Bolu HighWay Dinlenme Tesisi’nde kurdu. Togg’dan yapılan açıklamaya göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV’u banttan indirmeye hazırlanan Togg, elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim yaşatmak için sürdürdüğü çalışmalarda ilk şarj ünitesinin kurulumunu yapacağı noktayı belirledi.
 
1.000 İSTASYON
 
Trugo markasıyla sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağıyla giren Togg, Bolu HighWay Dinlenme esisi’nde dördü 180 kW, ikisi 300 kW üzere altı şarj ünitesinin kurulumunu gerçekleştirdi. Trugo, İstanbul ve Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası olan Bolu’nun hareketli mekanı HighWay Dinlenme Tesisi’nden yolu geçenlere, her bir ünitede iki soket yer aldığı için
12 soketle hizmet verecek.
 
81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1.000 yüksek performanslı şarj ünitesi kurma hedefi olan Trugo, Togg araçları yola çıkmadan önce kullanıcı tarafında şarj kaygısı yaşanmayacak düzeyde kurulum yapacak.
 
25 DAKİKADA YÜZDE 80
 
Trugo’nun şarj üniteleriyle ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80’e ulaşabilecek. Trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir şarj ünitesi yer alacak. Türkiye’deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak ünitelerde yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.
 
3 ÜRETİCİYLE ANLAŞTI
 
Togg, Trugo markasıyla 81 ilde şarj istasyonları kuracak. Trugo, Vestel ile 180 kW gücünde şarj cihazları için anlaşma yapmıştı. Bunun yanı sıra Trugo, Asya pazarında ünlü olan Wanbang Digital Energy (Star Charge) isimli şirketle şarj istasyonu üretimi için anlaştı. Farklı tasarıma sahip Star Charge’ın üreteceği ikinci şarj istasyonu da 180 kW gücünde olacak. Trugo şarj istasyonları için üçüncü üretici Siemens oldu. Siemens’in üretimini yaptığı şarj cihazları 300 kW gücünde.
 
İlk etapta 81 ilde 1.000 istasyon kurulumu yapılacak. Bu da aynı anda 2 bin aracın DC üzerinden 180 kW hızında şarj edilebileceği anlamına geliyor.
 
180 kW ile şarj olan Togg otomobilleri ise yüzde 20 ila yüzde 80 arası dolumu 25 dakikada gerçekleştirecek.
 
Yani araçlar dakika başına 7.5 km menzil kazanacak.
 
PAYCELL’LE STRATEJİK İŞBİRLİĞİ
 
Togg, mobilite ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Togg, Turkcell’in yeni nesil ödeme platformu Paycell ile mobilite ekosistemine yenilikçi ödeme sistemleri ve dijital finansal çözümleri entegre etmek için işbirliği yaptı.
 
Bu işbirliği kapsamında Togg, dijital ekosisteminde kullanıcılarına sunacağı tüm ödeme hizmetlerini Paycell’in güçlü ve dinamik altyapısıyla sağlayacak.
 
Togg kullanıcıları, Paycell’in sağladığı elektronik cüzdan, kart saklama ve sanal POS altyapısı sayesinde kendi Togg Cüzdan’larını oluşturacak. Böylece seyir halindeyken bile Togg’un anlaşmalı üye iş yerlerinin ürün, servis ve hizmetlerini satın alabilecekler.
 
Ayrıca kullanıcılar, Togg’un navigasyon sistemi üzerinden söz konusu iş yerlerinde ve elektrikli araç şarj istasyonlarında ödemelerini araçtan inmeye gerek kalmadan kolayca yapabilecek.(ito Haber)

togg trugo wanbang digital energy star charge