Suudi Arabistan: Mekke ve Medine'de 330 otel ve mobilyalı daire kapatıldı

'Misafirlerimiz önceliklidir' sloganıyla yapılan denetimlerde tespit edilen ihlaller

Kahire: Suudi Arabistan'daki turizm yetkilileri, Müslümanların ibadet ettiği iki önemli yer olan kutsal şehirler Mekke ve Medine'deki ihlaller nedeniyle toplam 330 oteli kapattı ve daireleri döşedi.

Kapanışlar, krallığın Turizm Bakanlığı'nın her iki şehirdeki konaklama tesislerinde yaptığı inceleme turları sonrasında gerçekleşti.

Mekke'de yapılan denetimlerde 2.000'den fazla ihlalin tespit edilmesi ve 280 tesisin işletme için gerekli lisanslar alınmadan faaliyete devam etmesi nedeniyle kapatılmasıyla sonuçlandı.
Bu arada Medine'de 1.200 ihlal tespit edildi ve 50 konaklama tesisi ruhsat alınana kadar kapatıldı.

Bakanlık, tüm turizm hizmet sağlayıcılarını ilgili düzenlemelere ve kalite standartlarına uymaya çağırdı.

"Misafirlerimiz önceliklidir" sloganıyla başlatılan bakanlık, sektörün düzenlenmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik denetim kampanyaları yürütüyor.

Suudi Arabistan, petrole bağımlı ekonomisini çeşitlendirmeye yönelik iddialı bir planın parçası olarak 2030 yılına kadar 100 milyon turist çekmeyi hedefliyor.

Her yıl Suudi Arabistan'ın içinden ve dışından milyonlarca Müslüman, Umre veya küçük hac ziyareti yapmak ve dua etmek için İslam'ın en kutsal mekanı olan Mekke'deki Mescid-i Haram'a akın ediyor.

Umre'den sonra pek çok hacı, İslam'ın ikinci kutsal mekanı olan Medine'deki Mescid-i Nebevî'ye giderdi.

Peygamber Mescidi, Hz. Muhammed'in (PBUH) türbesinin bulunduğu Al Rawda Al Sharifa'ya ev sahipliği yapmaktadır.

Suudi Arabistan, denizaşırı hacılara yönelik olanaklar nedeniyle mevcut Umre sezonunda yurt dışından yaklaşık 10 milyon Müslüman bekliyor.
 

suudi arabistan mekke medine hotel mobilya