Sosyalist Parti lideri Hollanda'da daha az yabancı işçi çağrısında bulundu

Hollanda'da  yaklaşık 800.000 göçmen göçmenin bulunduğunu ve kimlerin gelip burada yaşayıp çalışabileceği konusunda daha fazla kontrol olması gerektiğini söyledi  .

Sosyalist parti lideri Lilian Marijnissen, Hollanda'ya çalışmak için gelen insan sayısına sınırlama getirilmesi çağrısında bulunarak bundan fayda sağlayanın toplum değil büyük şirketler olduğunu söyledi.

Hollanda'da  yaklaşık 800.000 göçmen göçmenin bulunduğunu ve kimlerin gelip burada yaşayıp çalışabileceği konusunda daha fazla kontrol olması gerektiğini söyledi  .

"Şu anda insanlar belli bir gelirleri varsa Avrupa dışından 'gurbetçi' olarak buraya gelebilirler ve AB'den gelen herkes hiçbir ön koşul olmadan burada çalışabilir" diye yazdı. “Birçok 'gurbetçi' vergi indirimi alıyor ve bu da özellikle büyük şehirlerde konut kiralarının artmasına neden oluyor.
"Normal mahallelerde, uygun fiyatlı konutlar ilk kez alıcıların gözünün önünden alınıyor ve çoğu zaman bir oda için gülünç derecede yüksek kira ödeyen Doğu Avrupalı ​​işçilerle dolduruluyor."

Bu "düzensiz göçün" toplumu bozduğunu ve konut sıkıntısını artırdığını söyledi. “Bu yüzden göçün sınırlandırılmasını istiyoruz.”

SP milletvekili bunun üç aşamada yapılması gerektiğini söyledi. Öncelikle Hollanda'ya çalışmaya gelen kişilerin geçici olarak durdurulması gerekiyor. Daha sonra insanların artık sömürülmeyeceğinden emin olmak için mevzuatta değişiklik yapılmalı ve üçüncü olarak işverenlerin dışarıdan insanları işe almak için izne ihtiyacı olmalı. 
Özellikle AB'nin, Hollanda'daki durumun savunulamaz olduğu ve bunun serbest dolaşımın geçici olarak durdurulması anlamına geldiği konusunda "farkına varılması" gerektiğini söyledi. "Daha az göçmen işçiyi tercih etmemiz ve ülkemiz için hangi sanayi ve ekonomiyi istediğimizi tartışmamız gerekiyor." 

Sosyalist Parti lideri avrupa hollanda Lilian Marijnissen göçmen