Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne 'Altın Karınca' ödülü

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri' yarışmasında, 'Üreten Halk Modern Yaşam' projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü. Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve kamuoyunda Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen 'Altın Karınca Bel

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri' yarışmasında, 'Üreten Halk Modern Yaşam' projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve kamuoyunda Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen 'Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri', Taksim Martı Hotel'de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Marmara Bölgesi'ndeki belediyelerin yarıştığı ve Marmara'nın en iyi projelerinin seçildiği 'Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması' her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı, 12 akademisyen ve uygulayıcının da jüri üyesi olduğu Altın Karınca Yarışması'nda, ilçe belediyeleri arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Belediyelerin, toplam 512 başarılı projeleriyle yarıştığı organizasyon; 'Kurumsal Gelişim Projeleri', 'Çevre ve Altyapı Projeleri', 'Sosyo-ekonomik ve Kültürel Projeler', 'Yapı İşleri, Mimarî Projeler ve Ulaşım Hizmetleri', 'AB ve Uluslararası İlişkiler' ve de 'İletişim Yönetimi' çalışmaları olmak üzere altı ayrı kategoride düzenlendi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu yıl beşincisi yapılan Altın Karınca Yarışması'nda, Sosyo- ekonomik ve Kültürel Projeler dalında hazırladığı 'Üreten Halk Modern Yaşam' projesiyle birincilik kazandı. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ödülünü Başkan Sadi Kurtulan, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı.

Yarışmayla ilgili bir açıklama yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yapılan çalışmaların ödülle takdir görmesinin kendilerini motive ettiğini söylerken, "Bu ödüller aynı zamanda bizlere bir sorumluluk getiriyor. Yeni hizmetler için daha çok çalışıp, yeni projeler üretmeliyiz. Tüm çalışanlarımızı ve projelerde emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği'nin geçtiğimiz yıl yaptığı 'Örnek Belediyecilik Proje Yarışması'nda da 3 ödül birden kazanmıştı.
CİHAN