Kassam Tugayları'nın sesi Ebu Ubeyde şehit oldu

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın kamuoyunda Ebu Ubeyde adıyla tanınan askeri sözcüsünün yaşamını yitirdiği, ailesi ve örgüt tarafından doğrulandı. Ölüm haberini ilk olarak oğlu sosyal medya üzerinden paylaştı, ardından Hamas resmi açıklama yaptı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın kamuoyunda Ebu Ubeyde adıyla tanınan askeri sözcüsünün yaşamını yitirdiği, ailesi ve örgüt tarafından doğrulandı. Ölüm haberini ilk olarak oğlu sosyal medya üzerinden paylaştı, ardından Hamas resmi açıklama yaptı.

Ebu Ubeyde’nin oğlu İbrahim Huzeyfe el-Kahlut, çeşitli platformlarda yayımladığı mesajda babasının hayatını kaybettiğini duyurdu. Paylaşımında, babasının Kassam Tugayları’nın askeri sözcüsü olduğunu hatırlatarak acısını dile getirdi. Mesajına bir fotoğraf ekleyen el-Kahlut, inancı uğruna mücadele edenlerin mükâfatlandırılacağına işaret eden bir Kur’an ayetine de yer verdi.

Daha sonra yaptığı bir başka paylaşımda ise duygusal ifadeler kullanan el-Kahlut, babasına hitaben, onun bu kader için seçildiğini ve kendilerinin de aynı yolu takip etmeye hazır olduklarını belirtti. Bu sözler kısa sürede sosyal medyada geniş şekilde paylaşıldı.

Hamas, daha önce Ebu Ubeyde’nin gerçek adının Huzeyfe el-Kahlut olduğunu açıklayarak, yıllardır maskeli şekilde kamuoyunun karşısına çıkan ve kimliği gizli tutulan sözcüyle ilgili belirsizliği sona erdirmişti. Ebu Ubeyde, uzun yıllar boyunca örgütün askeri açıklamalarında ve video mesajlarında öne çıkan isimlerden biri olmuştu.

Salı günü Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Ebu Ubeyde’nin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğü resmen kabul edildi. Aynı açıklamada, bundan sonra tüm resmi duyurular ve askeri mesajları üstlenecek yeni bir sözcünün görevlendirildiği de bildirildi.

Hamas Ebu Ubeyde