İsrailli bir bakan, Filistinliler için "Ölümden daha acı verici yollar" bulunması çağrısında bulundu

İsrail Kültürel Miras Bakanı Amichai Eliyahu, İsrail'in Filistinliler için "ölümden daha acı verici yollar bulması" gerektiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya'ya yaptığı gibi savaşı çözmek, onları yenmek ve morallerini bozmak amacıyla.

İsrail Kültürel Miras Bakanı Amichai Eliyahu, İsrail'in Filistinliler için "ölümden
daha acı verici yollar bulması
" gerektiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya'ya yaptığı gibi savaşı çözmek, onları yenmek ve morallerini bozmak amacıyla.

Eliyahu, İsrail radyosu "103 FM"e yaptığı açıklamalarda şunları ekledi: İsrail, Gazze'deki Filistinlilerin moralini bozarak, onlara toprak gibi acılar yaşatarak, evleri yıkarak, ulusal hayallerini ve gönüllü göçlerini kırarak bu savaşı çözmelidir. yayıncı onun sözünü keserek şöyle dedi: "Bu mümkün değil," diye yanıtladı Eliyahu. Arap Baharı sırasında bölge nüfusunun büyük bir kısmının Almanya'ya göç ettiği dönemde olduğu gibi bu mümkün.
İsrailli bakanın açıklamalarına göre, "Mescid-i Aksa Tufanı" operasyonuna atıfla, 7 Ekim'de yaşananların ardından intikam alma tedbirleri kapsamında Gazzelilerin başka ülkelere göç etmesi teşvik edilmeli.

Eliyahu, savaş sonrası dönem için geliştirdiği, Gazze Şeridi'ndeki sivil işlerin İsrail'e düşman olmayan Filistinli partiler tarafından yürütüleceği plan için Savunma Bakanı Yoav Galant'a geniş eleştiriler yöneltti ve şunları söyledi: : Bu özelliklere sahip bir grup bulunmamaktadır.
Geçen Kasım ayında İsrailli bakan Gazze'nin nükleer bombayla bombalanması ve yeryüzünden silinmesi çağrısında bulundu.
Eliyahu, yerleşim inşa edilmesini destekleyen, Gazze Şeridi'nin kontrolünü yeniden ele geçiren ve aşırı fikirleri benimseyen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir liderliğindeki aşırı sağ "Yahudi Gücü" partisine üye.
Eliyahu'nun yeni açıklaması, İsrail'in Gazze Şeridi sakinlerini yerinden etme ve başka ülkelere yerleştirme yönündeki çağrılarının ortasında geldi.
 

Amichai Eliyahu israil gazze filistin islam Yahudi