İsrail'in Gazze'ye düzenlediği bombalı saldırıda 31 Filistinli öldü

İsrail işgali Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun saldırının gerektiği kadar devam edeceğini söylemesiyle üst üste dördüncü gündür devam eden İsrail hava saldırılarında 31 Filistinli öldürüldü.

İsrail işgali Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun saldırının gerektiği kadar devam edeceğini söylemesiyle üst üste dördüncü gündür devam eden İsrail hava saldırılarında 31 Filistinli öldürüldü.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgeleri arka arkaya üç gün boyunca hedef alan hava saldırılarında şu ana kadar 31 Filistinli öldürüldü.

İsrail ordusu tarafından "Kalkan ve Ok Operasyonu" kod adlı ani saldırı, 9 Mayıs'ta yerel saatle 02.00 sıralarında üç Filistinli İslami Cihat (PIJ) liderinin eşleri ve çok sayıda çocuğuyla birlikte öldürülmesiyle başladı.

Öldürülen 31 Filistinliden 6'sı çocuk, 3'ü kadın. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son güncellemeye göre, İsrail'in acımasız hava saldırılarında en az 93 Filistinli de yaralandı.

İsrail başbakanlık ofisi, bir güvenlik değerlendirmesinin ardından yaptığı açıklamada, "İsrail"in "İsrail vatandaşlarına yönelik saldırganlığının bedelini İslami Cihad'a ağır bir şekilde ödemeye devam edeceğini" söyledi.

Haaretz'in haberine göre Netanyahu ve Savaş Bakanı Yoav Gallant, operasyonun gerektiği kadar devam edeceğini ekledi.

Netanyahu, bir hava üssünü ziyareti sırasında yaptığı video kaydında, "Hem saldırı hem de savunma harekatının zirvesindeyiz" dedi.

İsrail bombardımanında birkaç PIJ lideri öldürüldü.

PIJ'in de içinde bulunduğu Gazze'deki direniş gruplarının çatı organı olan Gazze'nin Ortak Harekat Odası, karşılık vermeye devam edeceğini söyledi.

Saldırıya yanıt olarak Gazze'den 'İsrail'e' yüzlerce ev yapımı roket fırlatıldı.

Geri çekilmeyeceğiz ve suikastlar bizi daha da güçlendirecek. İntikamımız devam ediyor,” İslami Cihad bir bildiri yayınladı.

israil filistin netanyahu saldırı