Hamas lideri mesajını video aracılığıyla Blinken'a iletti

Son dönemde yaşanan bir gelişmede Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmaya yönelik çabaları yoğunlaştırma çağrısında bulundu.

Telegram ve WhatsApp üzerinden video mesajlarıyla konuşan Haniye, Blinken'in son üç aydan değerli bilgiler topladığı ve Gazze halkına karşı benzeri görülmemiş savaş suçlarıyla sonuçlanan ciddi hataları anladığı konusundaki iyimserliğini dile getirdi. Heniyye'nin çağrısının odağında sadece Gazze'de değil tüm Filistin topraklarındaki saldırıların durdurulması yer alıyor.

Saldırganlığın kapsamlı bir şekilde durdurulması ihtiyacını vurgulayan Heniyye, İslam ve Arap dünyasında Blinken ile bir araya gelen yetkilileri, bölgenin geleceği ve istikrarı için hayati önem taşıyan içinden çıkılamaz Filistin davasıyla güçlü bağlarının altını çizmeye çağırdı. Heniyye, Filistin'in İsrail işgaline karşı tutumunu yineleyerek, Gazze'nin egemenlik ve özgürlüğüne kavuşuncaya kadar istikrar ve güvenliğin sağlanamayacağını ileri sürdü. Halkın işgalin devamını kabul etmeyi reddettiğinin altını çizdi.
Blinken, Orta Doğu turu kapsamında Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır ve Batılı yetkililerle Gazze saldırıları, insani yardım ve Hamas ile İsrail arasındaki tutuklular meselesini görüşecek. Banka.

İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze'yi işgal etmesiyle alevlenen çatışmada Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlalleri gerekçe göstererek İsrail'e karşı kapsamlı bir saldırı başlattı. İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldüğünü ve 5.132 kişinin yaralandığını iddia etti.

24 Kasım - 3 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında insani bir duraklama yaşanarak 81 İsrailli ve 240 Filistinlinin karşılıklı olarak tutuklu olarak serbest bırakılmasıyla sonuçlanırken, İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya devam ediyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 326 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden sınır çatışmaları 28 Lübnanlı sivilin, 147 Hizbullah üyesinin, 5 İsrailli sivilin ve 9 İsrail askerinin ölümüne yol açtı.
 

İsmail Haniye blinken gazze israil hamas