Göçmen seli beklendiği için Teksas sınırına ek birlikler gönderildi

Biden yönetimi ve Teksas eyalet hükümeti, bu hafta COVID-19 kısıtlamaları sona erdiğinde yasadışı göçte olası bir artışa hazırlanmak için ABD-Meksika sınırına kuvvet konuşlandıracak

---Biden yönetimi ve Teksas eyalet hükümeti, bu hafta COVID-19 kısıtlamaları sona erdiğinde yasadışı göçte olası bir artışa hazırlanmak için ABD-Meksika sınırına kuvvet konuşlandıracak

---2020'den beri yürürlükte olan Başlık 42, ABD makamlarına göçmenleri sığınma başvurusunda bulunma fırsatı vermeden Meksika'ya hızlı bir şekilde sınır dışı etme yetkisi veriyor.

---Sınır yönetimine yardımcı olmak için ABD İç Güvenlik Bakanlığı'ndan yüzlerce uzman soruşturma ajanı ve hava polisi günlük görevlerinden yeniden görevlendirilecek.

  Başlık 42 olarak bilinen COVID-19 kısıtlamaları bu hafta sona erdiğinde yasadışı göçte olası bir artışa hazırlanmak için Biden yönetimi ve Teksas eyalet hükümeti ABD-Meksika sınırına kuvvet konuşlandıracak.

2020'den beri yürürlükte olan Başlık 42, ABD makamlarına göçmenleri sığınma başvurusunda bulunma fırsatı vermeden Meksika'ya hızlı bir şekilde sınır dışı etme yetkisi veriyor.

Yetkililer, sınır yönetimine yardımcı olmak için ABD İç Güvenlik Bakanlığı'ndan yüzlerce uzman soruşturma ajanı ve hava polisinin günlük görevlerinden yeniden görevlendirileceğini söyledi.

Teksas Valisi Greg Abbott, göçmenlerin ABD'ye yasa dışı yollardan girmeye çalıştıkları "sıcak noktaları" hedeflemek için eyaletin özel olarak eğitilmiş bir Ulusal Muhafız birimi konuşlandıracağını söyledi.

Bu arada, bu hafta birçok göçmen San Diego, California yakınlarındaki ABD sınırında bekliyordu ve ABD Gümrük ve Sınır Koruma birimleri bunları işlemek için mücadele etti.

Meksika'nın Tijuana şehrinin göçmen işleri müdürü Enrique Lucero, "Onları kimin teşvik ettiğini bilmiyoruz. Milyon dolarlık soru bu. Kaçakçılar olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Biden'ın sınır güvenliğine yaklaşımını eleştiren Cumhuriyetçi Abbott, yeni Ulusal Muhafız birimi Teksas Taktik Sınır Gücü'nün konuşlandırılacağını ve uçaklara, botlara, gece görüş ekipmanına ve isyan teçhizatına erişebileceğini söyledi.

Ayrı bir gelişmede, Biden sınırın güvenliğini sağlamak için 1.500 ek asker gönderiyor.

Ayrıca, ABD Göçmenlik ve Gümrük İcra Teşkilatının soruşturma koluna sahip 250 ila 300 ajan, sınır operasyonlarına yardım için gönderilecek.

abd meksika sınır göçmen