Fransız politikacı: Paris Irak'a döndü
Fransa'da 3 PKK'lının silahlı saldırıda hayatının kaybetmesinin yankıları sürüyor. Fransa'nın aşırı sağcı partisi Milli Cephe(FN) Genel Sekreteri Wallerand de Saint Just, Paris'in göbeğinde 3 kadının öldürüldüğünü belirterek, ülkesinin Irak'a döndüğünü ifade etti. Saint Just, Fransa İçişleri Bakanı ve Paris Belediye Başkanı'nın politikalarının ülke
Fransa'da 3 PKK'lının silahlı saldırıda hayatının kaybetmesinin yankıları sürüyor.
Fransa'nın aşırı sağcı partisi Milli Cephe(FN) Genel Sekreteri Wallerand de Saint Just, Paris'in göbeğinde 3 kadının öldürüldüğünü belirterek, ülkesinin Irak'a döndüğünü ifade etti. Saint Just, Fransa İçişleri Bakanı ve Paris Belediye Başkanı'nın politikalarının ülkenin başkentini bile güvensiz duruma getirdiğini ifade etti.
Saint Just, Paris'in yurt dışından PKK gibi ultra şiddet örgütlerin kapalı alan mücadelesi verdiği merkeze döndüğünü belirtti. Paris'de şiddet olaylarının arttığını da hatırlatan Saint Just, kötü yönetim yüzünden Paris'in Irak'a döndüğü vurgusunda bulundu. FN Genel Sekreteri, bu gibi eylemleri gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanarak aynı durumlarla karşı karşıya kalınmaması için sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.
Fransa Komünist Partisi(PCF)'den yapılan açıklamada da en sert ifadelerle olayın kınandığı ifade edildi. Açıklamada "Siyasi ve kültürel haklarının tanınması için mücadele veren Kürtler yine ağır bedel ödemek zorunda bırakıldı" ifadeleri dikkat çekti. Fransa Komünist Partisi'nin özgürlük ve adalet isteyen Kürt haklının yanında olduğu vurgulandı. Parti, Fransa hükümetine de olayın faillerini bir an önce ortaya çıkarma çağrısında bulundu.
CİHAN