Fransa, açıklanan altı nükleer santrale ek olarak sekiz nükleer santral kurmayı planlıyor

Bakan Agnes Pannier-Ronache, Fransız La Tribune Dimanche gazetesine verdiği demeçte, yakında sunulması planlanan yasa taslağının, "Başkan Emmanuel Macron'un 2022 başında açıkladığı basınçlı suyla çalışan ilk altı Avrupa reaktörünün ötesinde nükleer enerjiye ihtiyacımız olacağını" tahmin ettiğini söyledi. ' Agence France-Presse tarafından bildirilene göre.

Fransa Enerji Geçişi Bakanı Pazar günü yaptığı açıklamada, Fransa'nın daha önce duyurulan altı nükleer santrale ek olarak sekiz yeni nükleer santral inşa etmeyi planladığını duyurarak, karbon azaltma hedeflerine ulaşmak için daha fazla reaktöre ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Bakan Agnes Pannier-Ronache, Fransız La Tribune Dimanche gazetesine verdiği demeçte, yakında sunulması planlanan yasa taslağının, "Başkan Emmanuel Macron'un 2022 başında açıkladığı basınçlı suyla çalışan ilk altı Avrupa reaktörünün ötesinde nükleer enerjiye ihtiyacımız olacağını" tahmin ettiğini söyledi. ” Agence France-Presse tarafından bildirilene göre.

Pannier-Ronache, yasa taslağının sekiz yeni nükleer santral içereceğini ve hükümetin şu ana kadar başvurabileceği bir "seçenek" olarak tartıştığını da sözlerine ekledi.

Buna karşılık, metinde 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji üretimine yönelik herhangi bir hedef yer almayacak ve metinde "teknolojiden bağımsız" ifadesi yer alacak.

Fransız bakan şöyle devam etti: "Tarihi nükleer filo sonsuza kadar var olmayacak."

Fransa, fosil yakıtların enerji kullanımındaki payını şu anda yüzde 60'tan 2035'te yüzde 40'a düşürmeyi hedefliyor; bu, 2026'dan itibaren "13 gigawatt enerjiye eşdeğer kapasiteye sahip daha fazla tesis inşa edilmesini" gerektirecek.

Pannier-Ronache, bunun "Avrupa'daki sekiz basınçlı su reaktörünün gücüne" eşdeğer olduğunu açıkladı.

Yasa tasarısı Meclis'e ulaştığında 14'ten fazla nükleer reaktör inşa edilmesi konusunun yasa koyucularla yapılacak görüşmelerde gündeme gelebileceğini kaydetti.

Agnes Pannier-Ronache Fransa Emmanuel Macron nükleer santrale