Fas ve Portekizli grup Valérius Têxteis arasındaki Mutabakat Zaptı

Fas ve tekstilde uzmanlaşmış Portekizli grup Valérius Têxteis, Cuma günü Lizbon'da bir milyar dirhem değerinde bir mutabakat zaptı imzaladı.

Fas ve tekstilde uzmanlaşmış Portekizli grup Valérius Têxteis, Cuma günü Lizbon'da bir milyar dirhem değerinde bir mutabakat zaptı imzaladı.

Portekiz-Fas Ekonomik Forumu oturum aralarında Yatırım, Yakınsama ve Kamu Politikalarının Değerlendirilmesinden Sorumlu Bakan Delegesi, Valérius Grubu Başkanı Mohcine Jazouli, Fas Yatırım ve İhracat Geliştirme Ajansı Genel Müdürü José Manuel Ferreira tarafından paraflanmıştır. (AMDIE), Ali Seddiki ve tekstil sektöründe Faslı bir ortak olan SG3H'den Hammani Amahzoune ile imzalanan bu anlaşma, Fas tekstil sektörünü güçlendirmeyi ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeyi hedefliyor.

Halihazırda Fas'ta bulunan Valérius Têxteis, bu amaçla 1.500 doğrudan istihdam yaratılmasına olanak tanıyan yeni bir tekstil geri dönüşüm projesi başlatıyor.

Fas İşletmeleri Genel Konfederasyonu (CGEM), Portekiz Confederação Empresarial de (CIP), Agência para o Investimento e Comércio Externo de Portekiz (AICEP) ve Fas Yatırımları ve İhracatı Geliştirme Ajansı (AMDIE) tarafından başlatılan, 14. Fas-Portekiz Üst Düzey Toplantısı'nın oturum aralarında düzenlenen Portekiz-Fas Ekonomik Forumu, çeşitli alanlarda iş ve yatırım fırsatlarının güçlendirilmesi ve işadamları arasındaki ortaklığın pekişmesi için bir temel oluşturuyor. Her iki ülkenin meseleleri.

Bu Ekonomik Forum, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini daha da güçlendirmek için etkinleştirilecek kaldıraçları tartışmak için bir fırsattır. Ayrıca Faslı ve Portekizli şirketler arasında sanayi, yenilenebilir enerjiler ve dijital gibi kilit sektörlerde yeni işbirliği fırsatlarını belirlemeyi ve yenilikçi ve sürdürülebilir ortaklıklar kurmayı hedefliyor.

Valérius Têxteis fas portekiz textile Portekiz-Fas Ekonomik Forumu