Binali Yıldırım: Erdoğan 2015'ten sonra kabineye başkanlık edecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, terör için harcanan 400 milyar dolarlık kaynakla 100 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılabileceğini söyledi. Yıldırım ayrıca, Erdoğan'ın ihtiyaç olursa 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.

"BAŞKANLIK EDECEK"

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da anayasaya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname. İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak.

'BUNU GÜNDEME GETİRMEK BİLE AYIPTIR'

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ile ilgili eleştirilere de cevap veren Yıldırım, "Binlerce hastane, havaalanı yaptık. Marmaray yaptık, 3. Köprü'yü yapıyoruz. Dedik ki Türkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak. Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km'lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. 50 kilometrelik maliyeti kadar yer yapmışız. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Bu tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu.

Çözüm süreci ve terörün ekonomik boyutuna değinen Yıldırım, terörün Türkiye'ye maliyetinin 400 milyar dolar olduğunu söyledi. Yıldırım, "Eğer biz bu parayı anlamsız savaş için harcamasaydık, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120 tane, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 100 tane yapardık" dedi.

'OSMANLICA BİLMEK İSTERDİM'

Eski bakan, Osmanlıca tartışmalarını da anlamsız bulduğunu söyleyerek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Osmanlıca tartışması bana göre çok anlamsız. Osmanlıca zaten Türkçedir. Latin alfabesiyle kaynaklara ulaşıyoruz, Osmanlıca bilirsek daha fazla kaynağa erişebiliriz. Ben Osmanlıcayı bilmeyi çok isterdim"

ahaber