ABD'liler Cruz'un 'Müslümanları gözetleyelim' çağrısına tepkili

ABD'de, Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından Cruz'un Müslüman mahallelerinde gözetimin artırılması çağrısı, ülke genelinde büyük tepki topladı.

ABD'de, Cumhuriyetçi Parti Başkan aday adaylarından Teksas Senatör Ted Cruz'un Müslüman mahallelerinde gözetimin artırılması çağrısı, başta ABD Başkanı Barack Obama, New York Emniyet Müdürü William J. Bratton ve Demokrat Parti ABD Başkan aday adaylarından Hillary Clinton olmak üzere, ülke genelinde halkın tepki topladı.
Obama: Amerikan değerlerine aykırı ABD Başkanı Barack Obama, Cruz'un sözlerinin "anlamsız" ve "Amerikan değerlerine aykırı" olduğunu söyledi.
New York Emniyet Müdürü Bratton: Uygunsuz New York Emniyet Müdürü Bratton ise yaptığı açıklamada, Cruz'un çizgi dışı" ve Beyaz Saray açısından "uygunsuz" biri olduğunu belirtti.
Clinton: Cruz'un çağrısı tehlikeli Demokrat Parti'nin Başkan aday adaylarından ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Kaliforniya'da yaptığı seçim konuşmasında, Cruz'un Müslümanlarla ilgili çağrısının "yanlış" ve "tehlikeli" olarak niteledi.
CAIR: Endişe verici  ABD'deki en büyük Müslüman sivil haklar kuruluşu Amerika İslam İlişkileri Konseyi'nden (CAIR) yapılan açıklamada da gözetim çağrısının Amerikalı Müslümanlara ülkedeki gelecekleri açısından "endişe verici bir mesaj" olduğu bildirildi.
Twitter'da birlik mesajları Cruz'un sözlerine, sosyal medyada da yoğun tepki gösterildi. ABD'liler, Twitter'da oluşturulan "#MyMuslimNeighborhood (BenimMüslümanMahallem)" etiketinde Müslüman mahallesinde "birlikte, barış ve kardeşlik" içinde yaşadıklarına ilişkin mesajlar yayınladı.

AA