Orta Asya?nin en buyuk turizm fuarinda Turkiye ruzgari esti
Orta Asya'nin en buyuk turizm fuari, Kazakistan'in finans merkezi Almati sehrinde basladi. Bu yil 12
Orta Asya'nin en buyuk turizm fuari, Kazakistan'in finans merkezi Almati sehrinde basladi. Bu yil 12. 'si duzenlenen fuara, Kazakistan'in yani sira; Turkiye, Rusya, Tayland ve Yunanistan basta olmak uzere 40 ulkeden 500 turizm firmasi ve seyahat acentesi katiliyor.
ITECA tarafindan Atakent Fuar Merkezi'nde duzenlenen "Turizm ve Seyahat -KITF-2012" etkinlige, Turkiye'den cok sayida sektor temsilcisi istirak ediyor. Fuarda partner ulke Turkiye. Partner ulke kapsaminda Turkiye turizmi ile ilgili olarak bircok tanitici etkinlik duzenlenmekte. Turkiye?nin standinda ziyaretcilere sunulan Ebru gosterisi yogun ilgi goruryor. Karadeniz halk oyunlari ise ziyaretcilere hareketli anlar yasatiyor. Fuar ile ilgili olarak aciklamalarda bulunan Daphne Travel International Genel Muduru Mete Sarlak, bu seneki fuara her zamandakinden daha cok ilgi gosterildigini belirtti.
Mete Sarlak, Kazakistan dis turizminde Turkiye'nin rakipsiz oldugunu ifade etti. Bu sene ilk defa uygulanan partner ulke uygulamasinin ilk ulkesinin Turkiye olmasinin tanitim acisindan cok onemli oldugunun altini cizen Sarlak, Kazakistan?in her gecen gun Turkiye icin onemli bir pazar haline geldigini vurguladi. Uc gun boyunca acik kalacak fuara Orta Asya?dan binden fazla acentenin ziyaretci olarak katilacagi bekleniyor.