Dağlıca'da Askere Mayınlı Tuzak

Hakkari'de faciadan dönüldü. Terör örgütü üyeleri bayramı kana bulayacaklardı.

Hakkari'de faciadan dönüldü. Terör örgütü üyeleri bayramı kana bulayacaklardı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca yolu üzerinde mayın patlaması sonucu 1 uzman çavuş yaralandı.

Yüksekova - Dağlıca Yol güzergahı üzerinde mayın arama tarama çalışmaları sırasında önceden yola döşendiği tahmin edilen mayın uzaktan kumanda düzenekle patlatıldı. Meydana gelen patlamada bir uzman çavuş yaralanırken, kaçan Pkk'lıların etkisiz hale getirilmesi için de operasyon başlatıldı.

Patlama, saat 11.00 sıralarında Dağlıca yolu üzerinde ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Dağlıca yolu güzergahında mayın arama tarama çalışmaları sırasında Pkk'lılar tarafından yola döşenen mayın uzaktan kumanda düzenekle patlatıldı.

Meydana gelen patlamada bir uzman çavuş yaralanırken, kaçan Pkk'lıların etkisiz hale getirilmesi için de güvenlik birimleri bölgede büyük çapta operasyon başlattı.

Öte yandan Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bostancık Köyü kırsalının askerler tarafından top ateşine tutulduğu belirtilirken, dün Şemdinli'ye giden ve içinde BDP, DTK, ÖDP, EMEP ve ESP gibi siyasi parti temsilcilerin bulunduğu siyasi parti heyetinin incelemelerde bulunmak üzere köye hareket ettiği bildirildi.

haberler.com