Beşşar Esed canlı yayında konuşacak!

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Manar televizyonu, Esed'in akşam saat 19.00'da televizyondan ulusa sesleneceğini iddia etti.

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Manar televizyonu, Esed'in akşam saat 19.00'da televizyondan ulusa sesleneceğini iddia etti.

Esed'in en yakın danışmalarından biri de AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, Suriye liderinin Şam'da olduğunu söyledi.

Danışman, "Esed Şam'da başkanlık sarayında ekibiyle birlikte ülkesinin kaderini tayin ediyor” diye konuştu.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise Esed'in Davud Raciha'nın ölümünün ardından Savunma Bakanı olarak atanan General Fehd Casim El Feric'in yemin törenine katıldığını bildirdi.

KADDAFİ DE AYNISINI YAPMIŞTI

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi de, koltuğundan düşmeye yakın, devlet televizyonuna çıkıp bir konuşma yapmıştı. Esed'in bu akşam konuşma yapacak olması Kaddafi'yi hatırlattı.