Arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz

Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialar konusunda, "Arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz. Yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yoktur" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialara ilişkin, "İsrail açıklamasını yaptığına göre, biz de o açıklamaya ister istemez inanmak durumundayız veya inanırız. Bunun dışında farklı ülkelerden farklı açıklamalar da bize gönderiliyor veya geliyor. Bizim için önemli olan, biz kendi bürokratlarımıza, teknokratlarımıza veya siyasi mücadeledeki arkadaşlarımıza, dediğimiz gibi müdellel her hangi bir şey olmadığı sürece, biz bu arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz ve her zaman, göreve getirdiğimiz bu arkadaşlarımıza da sonuna kadar sahip çıkarız. Her zaman yanlarında, arkalarında oluruz" dedi. 

Erdoğan, Kosova'ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Başörtülü milletvekiline yönelik açıklamalar hatırlatılarak, "Bir iç tüzük değişikliğine gerek var mı? Yoksa başörtülü bir milletvekili direk Meclise gelip siyaset yapabilir mi?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, bu konuyla ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in daha önce açıklama yaptığını hatırlattı. 

Erdoğan, "Herhangi bir iç tüzük değişikliğine gerek yok. Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilirler. AK Parti olarak da bu konuda tavrımız çok açıktır, nettir. Başından beri destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialar ve İsrail Dışişleri Bakanlığının açıklamalarının hatırlatılarak, "Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz bir de açıklamalar üzerinden asıl hedefin AK Parti hükümeti ve başbakan olduğu yorumları yapılıyor, bu iddialara katılır mısınız? Siz hedef olduğunuzu düşünür müsünüz?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "Ağzı olan konuşur ve konuşuyor. Kimseye 'niye böyle konuştun, niye bu tür ifadeleri kullandın' deme hakkımız yok" değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İsrail açıklamasını yaptığına göre, biz de o açıklamaya ister istemez inanmak durumundayız veya inanırız. Bunun dışında farklı ülkelerden farklı açıklamalar da bize gönderiliyor veya geliyor. Bizim için önemli olan, biz kendi bürokratlarımıza, teknokratlarımıza veya siyasi mücadeledeki arkadaşlarımıza, dediğimiz gibi müdellel her hangi bir şey olmadığı sürece, biz bu arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz ve her zaman, göreve getirdiğimiz bu arkadaşlarımıza da sonuna kadar sahip çıkarız. Her zaman yanlarında, arkalarında oluruz. Çünkü bunlar bizim yol arkadaşlarımızdır ve bu yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda, bizim değerlerimizde yoktur. 11 yıllık mücadelemizi biz bu arkadaşlarımızla, değişik alanlarda da görev yaptıkları halde beraber verdik. Bunun içinde TSK'daki arkadaşlarımız da var, bunun içinde MİT'deki arkadaşlarımız da var. Değişik bakanlıklardaki üst düzey görevlilerimiz var. Bunun yanında siyasilerimiz de var. Dediğim gibi müdellel her hangi bir önümüze belge gelmedikten sonra, biz hiç bir arkadaşımıza kalkıpda 'gazeteler yazdı, şu söyledi, bu söyledi' diye onlara yönelik her hangi bir tavır almayız."

Kosova'ya gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ANA ile 10.30'da Kosova'ya gitti. 

Başbakan Erdoğan'a günü birlik Kosova ziyaretinde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik edecek. Erdoğan'ın heyetinde milletvekili ve işadamları da yer aldı.  

Erdoğan, Kosova'da Priştine Havalimanı'nın açılışını yapacak. Çeşitli resmi temaslarda bulunacak olan Erdoğan, daha sonra Kosova'da yaşayan Türklere hitap edecek.          aa